SHAKLEE : OSTEMATRIX

Tulang merupakan struktur penting dalam badan manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti jantung, paru-paru, ginjal dan hati yang membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh dengan bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting untuk memperoleh kesihatan menyeluruh.

Lebih Daripada Sekadar Kalsium
OsteMatrix membekalkan nutrient-nutrient harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral, zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kapsul yang bersaiz kecik dan licin ini juga amat mudah ditelan.

Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis
OsteMatrix terbukti secara klinikal mengandungi zat-zat penting yang unik dan bukan sekadar kalsium semata-mata untuk tulang dan gigi, ia juga berfingsi :
  1. membantu mengawal tekanan darah.
  2. membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
  3. menolong mengurangkan symptom-sympton senggugut dan sakit kepala seperti kekejangan, retensi air, kemurungan, dan tekanan darah.


Pengambilan hanya 2 biji sahaja OsteMatrix sudah cukup membuktikan peningkatan ketara dari segi saintifik kandungan kalsium dalam darah, dalam tempoh 12jam. Bagi membolehkan badan menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara tulang dan gigi, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.


Fakta Nutrisi Setiap Hidangan


Bilangan size setiap botol :  120 biji dalam setiap botol.


Jadual makan
Untuk kesihatan berpanjangan - 2-4 biji selepas makan , setiap hari.
Bergantung kepada pengambilan kalsium anda dari sumber lain seperti susu, keju, yogurt dan sayuran hijau. 

(credit to MamaIman @ IbuCergas for sharing)


Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...terima kasih.


No comments:

Post a Comment