SHAKLEE : ALFALFA COMPLEX


Sumber zat makanan semulajadi dan klorofil


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrient. akar tunjangnya yang mengunjur ke bawah sedalam enam meter mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan dalam tanah, sementara daunnya mengumpul koorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan zat besi dan pelbagai jenis zat, termasuklah kalsium, fosforus, zat besi dan magnesium, serta klorofil, mineral surih dan mineral.Manfaat Utama Alfalfa Complex

  1. Mencuci hati, darah dan usus - ia merupakan makanan yang sangat beralkali, yang boleh mengembalikan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah, dan mencantikkan kulit dan otot.
  2. Melawan alahan/ allergy - memperbaiki struktur kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan dan kaki yang berbau.
  3. Baik untuk matikan bakteria dalam perut dan usus - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti sembelit, kembung perut, hepatitis, ulser gastrik.
  4. Menyingkirkan lemak dan kolesterol - kerana alfalfa mengandungi saponin, serap yang bertindak seperti span untuk menyerap lemak dan kolesterol.
  5. Melegakan rasa letih dan lesu.

Fakta Nutrisi Setaip Hidangan
Bilangan size setiap botol

330 biji dalam 1 botol Alfalfa Complex (S)
700 biji dalam 1 botol Alfalfa Complex (L)


Jadual makan
Untuk kesihatan berpanjangan - 10biji selepas makan , setiap hari

(credit to MamaIman @ IbuCergas for sharing)


Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...terima kasih.

1 comment:

  1. Bagi orang dewasa yang mempunyai G6PD boleh tak mengambil suplemen alfalfa?

    ReplyDelete