SHAKLEE : OMEGAGUARD


Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf, dan fungsi mata yang perlu diperolehi dari makanan.

Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.


Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
Pengambilan asid lemak Omega-3 seperti AHA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Kajian menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak Omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah. Tamabahan lagi, Omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.


Minyak Ikan Terbaik Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, ALA, DHA dan lain-lain. EPA menyihatkan jantung dan sendir, sementara DHA pula diperlukan untuk perkembang dan fungsi-fungsi otak. Sesuai untuk anak-anak yang sedang membesar.


Fakta Nutrisi Setiap Hidangan


Bilangan size Setiap Botol : 90 biji  dalam 1 botol

Jadual Makan : 
Untuk memelihara kesihatan , 2-4biji sebelum dan selepas makan, 2 kali sehari.

(credit to MamaIman @ IbuCergas for sharing)


Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...terima kasih.1 comment:

  1. cara yang paling efektif untuk kuruskan badan, makan sebelum atau selepas ambil meal ye?

    ReplyDelete