ATASI MIGRAIN DENGAN MUDAHPenyakit migrain adalah sejenis sakit kepala yang amat menyakitkan. Orang yang kena serangan migrain sering mengadu sakit yang berdenyut-denyut di sebelah bahagian kepala. Mereka juga tidak suka kepada cahaya dan bunyi bising. Kadang-kala mereka merasa loya dan termuntah. Mereka juga boleh tahu yang mereka akan terkena serangan migrain, bila mereka nampak kerlipan cahaya, garis-garis bersilang atau hilang pandangan buat sementara.

Sebab-sebab migrain adalah terlalu banyak seperti :
tekanan perasaan, stress, keresahan, kurang makan atau tidur, terdedah kepada cahaya silau atau turun naik hormon semasa haid (bagi wanita).

Doktor-doktor percaya yang migrain adalah berpunca dari salur-salur darah di dalam kepala yang mengembang dan kemudian menguncup secara mengejut. Penemuan baru juga mengatakan ada ia adalah masalah keturunan (gene). Perubatan moden dapat mengurangkan kesakitan migrain dan juga mencegahnya. Ramai juga yang mendapati  migrain boleh dielak dengan kaedah mengurangkan stress seperti biofeedback, mengendurkan otot-otot dan saraf serta pernafasan perlahan-lahan juga bermanfaat.

SET ini mengandungi : B COMPLEX (120biji) dan OSTEMATRIX (120biji)
# sila klik pada produk untuk mengetahui lebih info tentang khasiatnya.

BAHAYA! JANGAN AMALKAN UBAT TAHAN SAKIT
Oleh kerana malas atau tiada masa untuk ke klinik atau hospital, kebanyakan kita hanya mengambil ubat penahan sakit yang biasa (tanpa preskripsi) bagi mengurangkan sakit kepala, migrain, senggugut dan demam. Jika ubat penahan sakit ini diambil secara berterusan, ia mendatangkan kesan yang tidak baik sehingga ke tahap bahaya.
Banyak kajian yang dijalankan di seluruh dunia menunjukkan peningkatan risiko mendapat serangan sakit jantung (42 – 50%), termasuk atrial fibrillation, strok atau mati. Ubat penahan sakit ini juga dikaitkan dengan pendarahan di perut dan kegagalan buah pinggang (ginjal) berfungsi dengan berkesan.
Oleh itu, cuba kurangkan pengambilan ubat penahan sakit yang biasa ini secara berterusan bagi mengelakkan risiko penyakit-penyakit lain. Amalkan pemakanan seimbang, rehat yang cukup dan pengambilam supplemen yang sesuai.


Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...terima kasih. InsyaAllah harga istimewa untuk anda dan semestinya FREE DELIVERY!
No comments:

Post a Comment