NAK CANTIKKAN KULIT MUKA


Sekarang ni macam-macam produk kecantikan ada dipasaran kan? Nasihat saya...jangan cepat terpengaruh. Kita kena ambil tau mana asal-usul produk itu, fakta nutrisinya, dan isi kandungan bahan yang digunakan. Jangan main nak cuba, try, test macamtu jer...apa-apa jadi pada kulit muka kita macamana? Jadi berhati-hati dalam membuat pilihan.

Perkara paling penting adalah : make sure produk itu menjalani ujian pharmaceutical dan clinical, kerana ini adalah jaminan kepada keberkesanan produk itu dan terbukti tidak memudaratkan kulit kita samada untuk jangka pendek mahupun kesan jangka panjang. Bukan mudah tau nak lulus ujian ni, pihak berkuasa tidak sewenang-wenangnya keluarkan Sijil Halal. Ada berapa banyak produk yang tak lepas ujian ni, sebab apa? paham-paham sendiri la ye......Jadi kita sebagai pengguna kena jadi choosy sikit, pilih yang bermutu tinggi dan ada kelulusan pihak berkuasa.

Dengan Shaklee.....ada banyak produk dan makanan tambahan yang disahkan selamat. Simple reason, sebab Shaklee menggunakan khasiat semulajadi yang diluluskan.

Untuk cantik bersama Shaklee.... kita boleh mengamalkan pemakanan dan pengambilan Vitamins, minum Collagen and produk Vivix sebagai sapuan tonik.

SUSTAINED RELEASE VITA-C
  • Badan kita kehilangan Vitamin C setiap kali melakukan tugas harian. Dengan Sustained Release Vita-C dapat membantu kita melengkapkan kandungan Vitamin C dalam badan sekaligus memberi kita kesihatan optimum dan meyokong tulang, gigi dan gusi.
  • Ia bagaikan pengganti buah orange yang mampu mencantikkan kulit dan melicinkan wajah kita secara semulajadi. Ia mempunyai kandungan protein yang tinggi dan mampu bertahan dalam sel plasma darah selama 24jam.
  • Vitamin C merupakan satu formula yang mampu mengekal antioksidan pada sel kulit wajah kita, disamping memberi kesihatan mata, dan otot muka untuk kelihatan lebih tegang dan anjal.


VITAMIN E COMPLEX
  • Vitamin E Complex mengandungi vitamin E yang berasal dari minyak sayuran. Ia adalah antioksidan yang kuat, yang boleh larut dalam lemak dan menyokong kesihatan imune badan serta jantung kita.
  • Ia mampu memperbaiki keadaan kulit dan membuang sel-sel kulit mati. Vitamin E menghalang proses penuaan kulit di samping mengaktifkan kesuburan badan kita.
COLLAGEN POWDER

  • di ekstrak daripada sisik ikan merah, dapat diserap dengan mudah oleh badan serta membantu kepada peningkatan sintesisi kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Ia menyokong sepenuhnya kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  • Ia terbukti dapat membaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Ia mengurangkan pigmentasi, jerawat dan merawat tona kulit.

VIVIX
  • ini adalah tonik anti-penuaan. Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatun, anggur Muscadine, elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.
  • Vivix membantu kita untuk terus kekal awet muda, tinggi antioksida dan mengurangkan risiko kanser.Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com

No comments:

Post a Comment