CARA HILANGKAN RUAM PADA MUKA ATAU KULIT BAYI


 "Ada ruam di muka baby saya"
"Ini ruam susu ke apa?"
"Anak saya kena ruam lampin/pampers..."

Ini antara yang selalu kita dengar... masalah ruam pada muka mahupun kulit bayi. Takpe, jangan panik ya. Ruam ni bukanlah sesuatu yang kekal. Ia akan hilang dengan cara rawatan yang betul. 

Apa nak buat bila bayi kena ruam?
(1) Langkah pertama : kena kenalpasti ruam apa... ruam panas? ruam susu? ruam lampin? eczema? atau allergy? Macamana nak tau..........???
  • Ruam Panas ....kepanasan yang terlampau boleh buatkan bayi rimas dan kulit terjejas, naik bintik2 merah seakan-akan jerawat. Selalunya dikawasan pelipatan seperti leher,pelipatan siku,dicelah2 kulit berketak2 tu.
  • Ruam Susu ....kesan drpd lelehan susu yg dibiarkan/tak di lap, bintik-bintik putih di muka, leher dan atas dada bayi.
  • Ruam Lampin ....terlalu lama dibiarkan pakai lampin/pampers yang kotor, kulit jadi merah dan radang samada di sekitar punggung bayi atau di celah peha.
  • Eczema ....rasa gatal dan tak selesa. Tahap lebih teruk sehingga berdarah dan keluar air. Selalunya boleh tengok pada pelipat kelopak mata, leher, siku, lutut, pergelangan tangan, jari tangan dan jari kaki. Ada dermatis - kemerahan,kuping,bengkak.
  • Allergy ....kulit merah dan gatal dgn tiba2,biasanya berpunca drpd pemakanan, habuk, cuaca, serangga, ubat dan bulu binatang. Ini tak berpanjangan.


(2) Langkah kedua : Kalau gatal jangan sesekali garu, hati-hati pada penggunaan sabun/bedak/lotion atau krim yang ber chemical. Kulit bayi lebih sensitif. Pilihlah krim berasaskan tumbuhan semulajadi, saya sarankan Shaklee Herbal Blend Cream.

SHAKLEE HERBAL BLEND CREAM ni adalah krim serbaguna yang mudah meresap. Ibu boleh sapukan pada ruam, eczema mahupun allergy.



Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat mengatasi masalah gatal-gatal kulit... no more garu-garu!! Ianya Dingin, bermentol dan tidak berminyak, super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit. daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
Yang best its ORGANIC and PARABEN Free!!


Untuk kegunaan lain juga........

  1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
  2. melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. 
  3. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
  4. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.

Di bawah adalah testimonials ibu-ibu yang dah cuba menggunakan Shaklee Herbal Blend Cream!

TESTIMONIAL 1


TESTIMONIAL 2


TESTIMONIAL 3


TESTIMONIAL 4




Semuanya berpuashati dan ada yang terus menggunakan krim Shaklee sebagai krim kegunaan harian mereka . Suka duka seorang ibu melihat bayi/anak mereka sembuh dari ruam, pulih dari eczema di samping memperoleh kulit yang lembut dan halus.

Alhamdulillah dan syabas buat ibu! Bertuah anak mereka....... 


Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com atau CALL @ WHATSAPP saya di 012-2103244...terima kasih. 

4 comments:

  1. Assalam. Mmg pilihan yg terbaik ibu2 yg mmbuat pilihan mmberi ank susu kmbing berbnding susu lembu. Mknn kegemaran nabi kita sudah tentu byk kebaikannye lg2 susu kmbing yg dicampur dgn mknn sunnah. Utk tahu kebaikan dan khasiat susu kmbing+ mknn sunnah yg lain jemput singgah blog sy ye..nk dptkan susu kambing Lennoza+7mknn sunnah pun boleh kt situ..http://manja-anakku.blogspot.com/?m=0

    ReplyDelete
  2. dkt mn sy blh dptkn krim ni ?
    brape harganya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan...boleh hubungi saya di 0122103244 utk dapatkan herbal cream ni.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...