CARA UNTUK JADI AHLI SHAKLEE

Tentu ramai yang teringin untuk menjadi ahli Shaklee, especially sebab nak dapatkan harga ahli..... sebenarnya banyak lagi faedah yang awak dapat bila berdaftar sebagai ahli Shaklee, macam saya :)


Cara-cara untuk menjadi ahli Shaklee seterusnya menjadi pengedar Shaklee:


http://ibu-wawalawa.blogspot.com/2013/01/bagaimana-cara-menjadi-ahli-shaklee.html

 1. Isi borang keahlian -saya akan uruskan pendaftaran bagi pihak anda.
 2. Yuran pendaftaran / keahlian adalah rm75 (Semenanjung Malaysia) / rm85 (Sabah/Sarawak), NAMUN pelbagai pilihan diberikan jika anda mahu mendapatkan keahlian secara PERCUMA iaitu   ~ membuat pembelian bernilai rm660 untuk Semenanjung, rm850 untuk Sabah/Sarawak.
 3. Setelah itu, anda akan mendapat memberkit dari pihak Shaklee dan juga No ID anda sendiri untuk kegunaan anda di masa akan datang jika anda ingin membuat pembelian seterusnya. 

Oleh itu, anda sudah pun menjadi ahli Shaklee! Setelah mendapat No. ID, terpulang bagi anda samada untuk menjadi pengedar iaitu Shaklee Independant Distributor atau untuk kegunaan sendiri, lebih bermakna lagi kedua2nya sekali.
Kenapa anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee? Apa uniknya Shaklee?

 1. Shaklee adalah syarikat vitamin yang paling lama di dalam pasaran. Keaslian produknya iaitu secara semulajadi dan kesan baik yang didapati setelah menggunakan Shaklee telah menambat hati saya untuk menjadi ahli dan seterusnya pengedar.
 2. Shaklee merupakan syarikat MLM yang paling adil. Jika kita sudah berada di tahap pemimpin (bermula tahap Supervisor) bermakna kita sudah ada jarak dengan upline kita. Shaklee tidak menggunakan skim piramid oleh itu bayaran bonus akan dibayar mengikut pendapatan yang kita perolehi. Jika banyak yang kita usahakan, banyaklah bonus yang diberikan oleh Shaklee. Jika kita rajin berusaha, kita mampu mendapat bonus melebihi upline dan melangkau pangkat upline.
 3. Bonus tidak akan dibayar melalui upline atau sponsor kita tapi secara terus kepada kita di dalam bentuk tunai oleh syarikat Shaklee. Anda tidak perlukan downline untuk dapatkan bonus.
 4. Harga produk Shaklee amat berpatutan dan tidak akan membebani pengguna dan kualitinya setanding dengan harga yang kita bayar. Malah, produknya adalah asli dan semulajadi di mana tiada silika gel di dalam botol vitamin Shaklee. Produknya selamat, tanpa pewarna, perasa tiruan, halal dan diyakini serta mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.

Namun apakah kelebihan jika anda mendaftar di bawah kumpulan kami?

 • Kami akan melatih, memberi tunjuk ajar kepada anda jika anda berminat untuk menjadikan bisnes Shaklee sebagai sebahagian pendapatan sampingan anda.
 • Waktu yang amat fleksibel kerana dilakukan di rumah. Anda yang menguruskan sendiri masa anda. Dah ramai yang berjaya menjadi WAHM(Work at home mother) termasuklah saya :)
 • Seminar atau training tertutup yang diadakan adalah mesra keluarga kerana anda boleh membawa keluarga dan anak-anak sekali! Jadi tidak perlu tinggalkan anak-anak di rumah bersama bibik!

APA LAGI KELEBIHAN AHLI SHAKLEE..........???

 • Kami akan guide anda menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga anda berjaya! 
 • Berpeluang mendapat 3C iaitu cash(bonus setiap bulan), car bonus dan convention(menyertai trip dalam & luar negara termasuk UMRAH)* 
 • Support group untuk membantu anda berbincang, memberi motivasi, berkongsi ilmu dan banyak lagi. 
 • Perkongsian pengalaman dari mereka yang berpengalaman lama dalam Shaklee dan mereka yang sudah menjana pendapatan 5-6 angka SEBULAN!! 
 • Mengutamakan pengetahuan produk berbanding keuntungan. 
 • Mempunyai sumber pengetahuan yang sahih & tepat (bukanhearsay). 
 • Tak perlu susah payah keluar rumah untuk promote produk, menyertai apa jua pertemuan di luar (melainkan urusan pengeposan barang & product pick up sahaja), close sales ataupun cari membershipbaru. Hampir 95% masa diperuntukkan di depan komputer & telefon sahaja. Jadi, jika anda seorang suri rumah, maknanya anda juga masih boleh menjalankan bisnes di rumah sambil melakukan urusan harian, tanpa perlu keluar dari rumah dengan kerap!


Jadi, apa tunggu lagi sertai kami sekarang! Semoga keahlian Shaklee anda mampu menjadi titik tolak kejayaan anda di masa akan datang! Hari ini kita mampu mengubah impian menjadi kenyataan..


Perasaan saya sendiri :
Jujurnya, saya puashati dengan keputusan untuk memulakan online biz, dan saya pilih Shaklee. 
(1st) sebab saya memang pengguna tegar Shaklee, so bolehla dapat harga ahli + mudahlah nak bercerita bila ada experience ni kan. (2nd) sebab biz Shaklee tak perlu saya keluar rumah untuk convince customer,semua saya buat melalui online, sambil tengok masterchef pun boleh..hihihi....(3rd), sebab ilmu yg saya dapat. Sekarang dah tak perlu risau kalau anak sakit ke apa, boleh amalkan ilmu yg diperoleh dari Shaklee dan apply dalam kehidupan seharian.

Now, i'm a happy mother and wife. Anak 24jam depan saya so no worries. Husband pun puji sebab pandai jaga kesihatan and pemakanan anak. Husband pun supportive sebab dia dah nampak kebaikan saya join MLM Shaklee. Syukran Ya ALLAH!

Lagi best, group Euphoria saya join ni superb! Semua bantu aech other no bias at all. taktau tanya jer, ramai yang sudi jawab solan and share experience diorang. Kalau rasa down ke apa,tengok member lain bersemangat terus saya kembali bersemangat.... Saya pun nak berjaya macam diorang!


Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...terima kasih. InsyaAllah harga istimewa untuk anda dan semestinya FREE DELIVERY!

No comments:

Post a Comment