VITAMIN SHAKLEE UNTUK IBU MENYUSU


To those yang menyusukan anak, mesti ada rasa penatkan, rasa tak bertenaga. Tidur tak cukup sebab malam time orang tidur, kita berjaga untuk susukan anak kesayangan. Jangan merungut ya...Itulah keistimewaan kita para ibu. Pahalanya... Allahuakbar! Satu pahala untuk setiap titik susu yang masuk dalam badan anak bertuah kita. Kalau yang menyusukan anak yang sedang menangis pula, pahalanya sama seperti menunaikan solat dan berpuasa selama setahun. Bertuahnya kita. Amiin, syukur alhamdulillah.

Jadi kalau penat dan rasa lesu tu sabar lah. Kita cuba berusaha untuk mengatasi kepenatan yang dialami. Sekarang ni tak dinafikan Set Penyusuan Shaklee 3M ni dah semakin laris di pasaran. Ramai ibu yang sedar akan kelebihan set penyusuan 100% semulajadi dari pihak Shaklee. Ramai juga kawan-kawan dan saudara saya yang mengamalkan set 3M ini dan hasilnya....alhamdulillah. Saya gembira kerana boleh membantu apa yang saya mampu.


SET PENYUSUAN 3M

Set ini adalah full pack , sebagai milk booster + supplement lengkap + kalsium + tambah tenaga. Ia merangkumi semua vitamin yang diperlukan oleh badan kita sepanjang tempoh penyusuan dan membantu seimbangkan sumber nutrient penting bagi menghasilkan susu yang berkhasiat untuk anak bertuah kita. Penting kan tu.

  • VITA-C : membantu meningkatkan kandungan antibodi dalam susu ibu. Bagi ibu-ibu yang menghadapi puting luka, Insyaallah akan mudah sembuh dan vitamin C juga membuatkan kulit makin bersih, cerah dan berseri. Say no to kulit kusam!
  • VITA-LEA : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Bagi ibu menyusu, vita-lea telah dilengkapi dengan zat besi bagi membantu pembesaran anak lebih baik. Doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak.
  • B-COMPLEX : Anti-stress. Membantu mengatasi kelesuan, mengimbangi hormon, menukarkan makanan kepada tenaga dan asid folik penting dalam penyusuan ibu.
  • ALFALFA : Membantu memperbanyakkan susu ibu dan telah digunakan sejak zaman berzaman sebagai penambah susu terutama di negara barat.  

Komponen utama susu ibu adalah protein dan kalsium. Jadi pengambilan Energizing Soy Protein (ESP) membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu dan memekatkan susu ibu, kesannya bayi akan mudah kenyang dan kurang meragam. Selain itu, ESP membantu memberi rasa kenyang lebih lama dan mencantikkan kulit ibu.


Ini antara testimonial ibu menyusu yang mengamalkan set 3M : 

credit to dunia.susuibu.meriah.


Kita mampu berusaha .....end resultnya atas kuasa Yang Maha Esa.Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com
No comments:

Post a Comment