CARA DAPATKAN KULIT CANTIK DAN GEBU SECARA SEMULAJADI

Kalau nak kulit cantik, kulit tegang, anjal, gebu, nampak berseri-seri haruslah kena jaga pemakanan. Ada orang tak boleh makan kacang, ada yang allergic pada habuk, dan macam-macam lagi... Kita macamana???
Perlu ingat! apa sahaja yang berkaitan dengan kulit kita, ia berkait rapat dengan kandungan zat dalam badan kita. 

Masalah kulit sekarang ni....muka berjerawat sebab kurangnya protein, parut tak hilang sebab kurangnya Vitamin C, kulit kering sebab kurangnya air, kulit berminyak sebab kurangnya Vitamin E, kulit lemah dan tak bermaya sebab kurangnya darah dalam badan kita kesan dari hormon kewanitaan, kulit kusam dan tidak berseri sebab kurangnya zat untuk menggantikan sel-sel lama kepada sel-sel baru yang lebih sihat. 

Kalau dibiarkan dan tak tidak dirawat macamana.....??? Cepat berlaku proses penuaan la jawabnya. Usia baru 35tahun tapi nampak macam 40-an. Lagi teruk usia sebenar muda remaja baru lepas spm, tapi orang ingat dah matang sangat macam anak 3. Nak ke macamtu....??? kalau taknak kita harus bertindak, buat apa yang perlu. 
  • Kita nak perbaiki struktur kulit. 
  • Kita nak kulit kita nampak lebih bersih, lebih sihat dan lebih bertenaga.
  • Kita nak muka kita nampak awet muda, nampak berseri-seri dan gebu.
  • Kita nak jadi seorang perempuan atau wanita yang cantik luar dan cantik dalam.Shaklee Skincare Set ini mengandungi :
  • ENERGIZING SOY PROTEINProtein sangat membantu dalam penghasilan sel kulit yang baru. Penting  untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam itu.
  • VITA-E COMPLEXMelambatkan proses penuaan (kata nak awet muda), mengurangkan kesan parut dan jeragat serta mengawal penghasilan minyak di dalam liang kulit kita.
  • VITAMIN C : Membantu mengekalkan kekenyalan kulit melalui penghasilan kolagen. Memberi tenanga yang optimum kepada kulit supaya lebih tegang dan gebu.
  • B-COMPLEXMembaiki peredaran darah, menstabilkan hormon (terutamanya untuk yang kerap mengalami masalah jerawat) serta meratakan warna kulit. Menampakkan kulit lebih segar dan bermaya.

* Ini set kecantikan yang paling diminati terutamanya student-student universiti, mereka yang bekerjaya dan surirumah. Macam biasa la bila seorang beli, cuba dan berhasil, yang lain pun nak juga. Tambah-tambah lagi harga berpatutan, mereka mampu dan mereka mahu.

Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com


No comments:

Post a Comment