BAGAIMANA VITAMIN C PERBAIKI TONA WARNA WAJAH KITA MENJADI LEBIH CANTIK TANPA SOLEKAN

BOLEHKAH VITAMIN C PERBAIKI TONA WARNA WAJAH KITA.....???

Jawapannya BOLEH!!! 

Penyebab utama tona kulit wajah tidak sekata adalah disebabkan oleh MELANIN atau pigmen didalam kulit anda tidak ter'sebar' dengan rata. Ia berkemungkinan terjadi kerana parut jerawat, 'hyperpigmentation, dan pelbagai penyebab lagi.  

Punca utama kepada masalah kulit sebenarnya adalah RADIKAL BEBAS. Radikal bebas menyebabkan kerosakan tisu, dan terdedah kepada cahaya matahari, pelbagai pencemaran juga asap rokok jua adalah penyumbang pada kerosakan sel dan tisu tubuh badan kita. 

Semua punca ini akan membuatkan kulit hilang keanjalan, kendur, dan tidak berkemampuan untuk menggantikan sel kulit yg telah mati.BAGAIMANA?

Vitamin C adalah sejenis ANTIOKSIDA yang akan meneutralkan RADIKAL BEBAS dan mengelak kulit kita daripada teroksida. Kulit yang teroksida dipanggil 'dead skin' akan kekal dilapisan teratas kulit dan menghalang penbentukan sel baru dan menyebabkan kulit kita kelihatan kusam, tidak rata dan tidak bermaya.

Maka pengambilan Vitamin C semulajadi dan bersifat sustained released adalah sangat digalakkan supaya tubuh sentiasa menerima bekalan vitamin C yang berpanjangan. Anda juga boleh menggunakan krim-krim luaran untuk membantu proses pembaharuan kulit secara perlahan.


JADI ADAKAH ANDA SUDAH MENDAPATKAN SATU BOTOL VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE?

Jom dapatkannya sekarang!! 
Of course nak nampak lebih berseri sepanjang masa kan :)
Kita pun jadi lebih yakin dan confident!

credit to : KS3


No comments:

Post a Comment