KENAPA BADAN SAYA LENGUH DAN KERAP PENING?

Anggota badan lenguh... Kerap pening kepala... Rasa sesak nafas... Sakit dada... Hilang selera makan...

Ini adalah antara tanda-tanda badan kita berasid. Apa itu badan berasid? - iaitu tiada keseimbangan pH dalam tubuh kita. Homeostasis dalaman kita tak kekal - menyebabkan tubuh tak dapatkan jalankan tugas dengan efisyen. Bahaya tak? Bahaya sekiranya dibiarkan. Kerana final stage badan berasid ini akan membawa kita ke arah kanser dan boleh membawa maut!

Okay macamana / apa cara untuk atasi masalah badan berasid.
  1. Berhenti makan makanan berminyak serta-merta.
  2. Berhenti minum minuman bersoda/minuman keras - banyakkan minum air suam dan madu.
  3. Tidur yang cukup supaya dalaman kita dapat bekerja dgn baik utk seimbangkan pH
  4. Ambil makanan tambahan/vitamin utk seimbangkan pH - neutralkan pH antara alkali dan asid.


Cadangan saya mudah saja......Tubuh yang lebih beralkali dipercayai dapat memperbaiki kesihatan dan mencegah kanser. Kanser tidak dapat ‘hidup’ dalam suasana beralkali; dan ia (kanser) membesar dengan begitu cepat dalam tubuh yang berasid!

Badan kita secara semulajadi menjadi semakin berasid apabila kita meningkat usia, menjadikan kita semakin terdedah kepada kanser. Walau bagaimana pun kita boleh mengubah cara hidup untuk menjaga tubuh kita agar sentiasa dalam situasi beralkali. 


Hentikan tabiat merokok dan makan makanan rapu yang menjadi faktor tubuh kita berasid.Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...terima kasih. InsyaAllah harga istimewa untuk anda dan semestinya FREE DELIVERY!

No comments:

Post a Comment