TAMBAHKAN BERAT BADAN DENGAN CARA SIHATRamai sebenarnya yang mahu tambahkan berat badan, dah macam-macam cara buat, dah macam-macam vitamin supplemen yang dimakan, dah macam-macam jenis makanan yang dimakan.....tapi berat tak bertambah juga! 

AWAS! Jangan kerana nak tambah berat badan, akhirnya kita diserang kencing manis tau!Sebenarnya apa faktor berat badan kita susah bertambah

  • 1. Kurang rehat. Terlalu kuat bekerja sampai terlupa nak makan.
  • 2. Metabolisma terlalu tinggi. Kalori cepat terbakar, tak sempat digunakan untuk badan.  Ini menyebabkan nutrien dibuang begitu sahaja dengan sia- sia.
  • 3. Sistem pencernaan yang kurang baik. Usus kotor menyebabkan zat2 makanan susah nak diserap masuk ke dalam badan.
  • 4. Ketidakseimbangan pengambilan nutrisi.
  • 5. Kurang minum air kosong.
  • 6. Pengambilan makanan yang sedikit ( makan sedikit sahaja dah rasa kenyang). Perut tidak dapat menampung pengambilan makanan dalam kuantiti yang banyak disebabkan telah menjadi kebiasaan makan sedikit sahaja.


Bagi yang memiliki tubuh kurus atau BMI di bawah normal, ada beberapa cara sihat yang boleh dilakukan untuk menaikkan berat badan,iaitu:

1. Makan makanan yang mengandungi kalori, vitamin dan mineral tinggi.

2. Makan dengan keseimbangan yang tepat, nisbah yang disarankan adalah 60-70 peratus karbohidrat, 10-15 peratus protein dan sejumlah kecil lemak.

3. Makan dan amalkan pengambilan supplemen yang baik kerana penambahan vitamin kepada badan kita membantu menstabilkan metabolisme dan memberi tenaga yang lebih kepada badan. Oleh itu, saya suggest Mealshake, Vitalea dan B complex.

Meal Shakes : Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Supplement penting untuk menambah berat badan yang mana ia membantu menambah selera makan. Walau kita kurang makan namun pengambilan Meal Shakes ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga.


Vita-Lea : Membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vita-Lea kita), tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.


B-Complex : Mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. Mengawal atur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.TESTIMONIAL 1


 TESTIMONIAL 2Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...WHATSAPP : +971 567962383 ...terima kasih. InsyaAllah harga istimewa untuk anda dan semestinya FREE DELIVERY!

No comments:

Post a Comment