BETUL KE ALFALFA SESUAI UNTUK WANITA YANG ADA MASALAH KEPUTIHAN? BERKESAN TAK?

BETUL KE ALFALFA SESUAI UNTUK WANITA YANG ADA MASALAH KEPUTIHAN? 
Sejauh mana kebenaran ini....


Okay, mula-mula sekali kita kena tau Alfalfa ni apa. 
Jangan main beli je ikut orang cakap tapi taktau apa. 
Bahaya tu. Sekarang ni ada macam-macam kes. Ok...Apa itu Alfalfa?
Alfalfa ni sejenis tumbuhan yang bertindak seperti pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjangnya  sedalam 6 meter ke bawah tanah dan mampu menyerap pelbagai zat dan mineral dari mendapan tanah. Terbaik dari ladang ni! 

Inilah daun pohon Alfalfa

Alfalfa Shaklee ni apa?

Ini lah ALFALFA COMPLEX keluaran Shaklee.

Nampak tak kat botol tu "Nutrients & Chlorophyll" ---- sebab alfalfa shaklee ni masih mengekalkan zat tumbuhan alfalfa itu sendiri. 

Kebaikan tumbuhan alfalfa ini sendiri adalah untuk kesihatan dalaman wanita dan hormon...maksudnya kebaikannya ala2 jamu gitu tapi tak sama dengan jamu. 

Okay... sekarang ni sebenarnya kenapa kita alami keputihan pada alat sulit?
Salahsatu punca keputihan adalah keadaan hormon kita. Keputihan yang cair mahupun likat dan berketul, itu bergantung kepada proses ovulasi kita. Faktanya, keputihan akan keluar cair ketika tempoh ovulasi dan bertambah likat bila dah nak dekat sampai waktu haid.

Jadi....Alfalfa Shaklee membantu menstabilkan hormon kewanitaan kita. Khasiat tumbuhan alfalfa ini yang mengandungi pelbagai zat yang diperlukan oleh badan kita sebenarnya membantu menyihatkan sel-sel badan dan ovum kita. Apabila dalaman kita sihat, tiub follapio dan uterus, hormon kita menjadi lebih stabil. Ovum kita pun lebih sihat dan aktif. Dan ini yang membantu mengurangkan keputihan yang biasa dialami oleh kaum wanita.

Ini antara testimonial consumer yang gembira dan puashati dengan pengambilan Alfalfa Shaklee untuk merawat masalah keputihan mereka. Alhamdulillah. 

Selain untuk keputihan... Alfalfa Shaklee juga mempunyai pelbagai khasiat untuk membantu mengatasi masalah kesihatan lain. InsyaAllah kita hanya berusaha selebihnya DIA yang uruskan


No comments:

Post a Comment