KULIT MAKIN SIHAT,JERAGAT DAN PARUT JERAWAT HILANG SELEPAS AMALKAN VITAMIN E

Sesiapa saja yang alami isu masalah kulit seperti jeragat dan parut jerawat memang akan sentiasa berasa tidak yakin dengan diri sendiri. Percaya lah, itu cuma mainan perasaan saja. Jangan terlalu rasa rendah diri. Lebih baik cari punca jeragat itu dan bagaimana cara kita nak hilangkan jeragat serta parut jerawat yang ada.

Pernah tak tengok kulit muka seseorang seperti ini?


Ini namanya "deep scar" ataupun parut dalam, kesan daripada jerawat suatu ketika dulu. Jadi apabila parut dalam ni haruslah kita merawat ia dari dalam. Kena yakin parut jerawat ni mesti boleh hilang dengan syarat.....kena rawat dalam.

* peringatan bersama: bila tumbuh jerawat jangan picit.Ini namanya "melasma" ataupun jeragat, berlaku apabila badan menghasilkan lebih banyak pigmen. Punca jeragat adalah :

  • kesan sinaran uv dari cahaya matahari
  • penggunaan pil perancang
  • penggunakan bahan kosmetik tidak sesuai
  • faktor keturunanBagaimana Vitamin E bantu hilangkan jeragat dan parut jerawat?


Pertama sekali, kerana vitamin E adalah antioksidan yang melindungi struktur sel dari kerosakan akibat radikal bebas. Vitamin E akan mengaktifkan sel baru untuk melindungi kulit kita.

Kedua,  vitamin E adalah zat pelindung, melindungi sel darah merah ( yang membawa oksigen ke seluruh badan kita). Dengan kata lain, vitamin E melindungi kulit kita dari kesan mudarat akibat penggunaan ubat dan bahan kimia yang berlebihan.   

Ketiga, vitamin E sangat penting untuk kesihatan kulit. Khasiat vitamin E menjaga, meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit, mencegah proses penuaan, melindungi kulit dari kerosakan akibat radiasi sinar uv, serta mempercepatkan proses penyembuhan luka.
Pengambilan vitamin E secara ini secara konsisten selama 3bulan akan menampakkan perbezaan pada kulit muka kita. 2minggu pertama kita akan dapat rasa kelainan, namun jangan terlalu cepat untuk bergembira kerana sel badan kita hanya akan pulih antara 3-6bulan (terpulang kepada kesihatan tubuh).


Testimonials mereka yang dah berjaya hilangkan jeragat dan parut jerawat selepas amalkan Vitamin ERamai yang dah cuba dan amalkan, pengakhirannya mereka berpuashati dengan hasilnya selepas atleast 3bulan mengamalkan vitamin E ini. Yang penting konsisten.


Jadi janganlah rasa putus asa atau terlalu rasa rendah diri dengan rupa paras kita. Apa boleh kita rawat dan atasi, kita cuba, insyaAllah atas usaha yang dibuat akan menampakkan kesan yang baik untuk kita.


No comments:

Post a Comment