NAK KURUSKAN BADAN IKUT CARA YANG BETUL TANPA PERLU BERDIET DAN BERLAPAR

Kebanyakan dari kita telah melakukan kesilapan iaitu.......

tidak melakukan LANGKAH WAJIB permulaan untuk menguruskan badan yang berisi lemak tepu degil susah nak lose weight itu. Nak kuruskan badan haruslah mengikut cara yang betul samada perlu berdiet mahupun tanpa perlu berdiet. LANGKAH WAJIB dalam proses nak kuruskan badan adalah


DETOKS = BUANG TOKSIN


Masalah kesihatan seperti sembelit, demam, selsema, berat badan berlebihan, selulit, kadar kolesterol yg tinggi, letih dan lesu, penyakit kulit, sindrom pra-menstruasi, kehilangan ghairah seks, penyakit-penyakit degeneratif (hipertension, stroke, penyakit jantung koroner, diabetes berpunca daripada adanya timbunan 'hampas' dalam tubuh kita. 'Hampas' ini juga dikenali sebagai TOKSIN.

Toksin bukan sahaja terhasil dari makanan yg kita makan, malah ia juga terhasil dari perasa, pengawet dalam makanan, pencemaran udara, pencemaran air, bahan-bahan kimia, ubat-ubatan dan lain-lain lagi. Sepatutnya dalam keadaan normal, toksin akan dikeluarkan secara teratur melalui sistem perkumuhan. Penyakit terjadi apabila proses perkumuhan tidak optimum dan toksin mula merosakkan organ-organ penting manusia. 


Detoksifikasi (Detox) adalah proses pengeluaran racun dan toksin dari dalam tubuh badan. Proses detox mengambil kira beberapa organ sebagai target pembersihan seperti usus besar dan hati. 

Proses detox adalah proses semulajadi badan. Ia membantu tubuh untuk membuang badan beracun dan tidak berguna dari badan. Proses detox yang sempurna dapat membantu tubuh menyerap nutrien dan zat baru dengan lebih baik. Untuk mengoptimumkan proses detox badan, jom kita ambil tahu waktu-waktu detox ini berlaku secara semulajadi.


Jadual detox semulajadi tubuh


9 malam -11 malam : Detox di bahagian antibodi badan berlaku. Sebaiknya, kita dalam keadaan rehat, tenang dan tidak melakukan kerja kerja berat.


11 malam - 1 pagi : Detox di bahagian hati berlaku. Sebaiknya jangan tidur lewat.


1 pagi -  3 pagi : Detox di bahagian hempedu. Detox di hempedu juga berlaku dalam keadaan kita tidur.


3 pagi - 5 pagi : Detox di bahagian paru-paru. Sering kali kita akan batuk-batuk ketika ini. Ini kerana, detox telah mencapai ke saluran pernafasan. Tak perlu makan ubat batuk kerana proses detox semulajadi sedang berlaku dan khuatir akan bertentangan dengan proses detox pembuangan kotoran ini


5 pagi - 7 pagi : Detox di bahagian usus besar. Jika terasa hendak membuang, jangan di tahan-tahan.


7 pagi - 9 pagi: Selepas proses detox semulajadi berjalan dengan sempurna, waktu inilah proses penyerapan zat makanan di usus kecil. Jadi, amalkan sarapan pagi yang sempurna untuk kecergasan sepanjang hari.


Jika anda memerlukan supplemen untuk membantu melancarkan proses detox badan, produk Shaklee yang terbukti berkesan adalah

-Herb Lax : bertindak sebagai julap lembut bagi membantu proses penyahtinjaan.  


-DTX Complex :  detox hati


-Alfalfa : membantu pelawasan supaya proses pembuangan lebih mudah dan lancar.

Proses detox yang sempurna sangat penting bagi membolehkan badan menyerap zat makanan, vitamin dan mineral dan kita mendapat khasiat sepenuhnya dari pemakanan harian kita.NAK MULA KAN SET DETOX....??????

WHATSAPP SEKARANG iR ZAMILA 012-2103244 UNTUK TAWARAN HEBAT!
No comments:

Post a Comment