KESAN MINUM ESP : TAK MUDAH PENAT

Kebanyakan dari kita seringkali berasa penat, lenguh2 badan, sakit pinggang dan sebagainya selepas seharian bekerja....betul tak? Ada yang ambil inisiatif utk bersenam, utk jaga pemakanan dan sebagainya which is good. Dan sudah pasti ada juga yang mempunyai pelbagai alasan tak sempat itu dan ini. Lumrah kata orang hihi....

Di sini saya nak share bagaimana ESP Shaklee boleh bantu hilangkan rasa penat @ dengan kata lain ESP Shaklee menjadikan kita tak mudah penat malah lebih bertenaga. Berdasarkan pengalaman consumer termasuklah pengalaman saya sendiri.

Bagaimana ESP berfungsi supaya badan kita tak mudah penat?

ESP adalah Energizing Soy PROTEIN. Protein adalah salah satu keperluan untuk badan kita berfungsi dari hari ke hari. Protein adalah SUMBER TENAGA kepada badan kita.

Apa akan berlaku jika badan kita kekurangan protein?

  • Rasa lemah,lesu,tak bermaya.....akhirnya menggeletar.
  • Kolestrol tinggi,tekanan darah rendah....so kita mudah jadi pening.
  • Punca ulser perut dan ulser usus.
  • Luka lambat sembuh dan akhirnya berparut.
  • Ganggu penglihatan dan lama kelamaan akan menjadi kabur.
  • Antibodi lemah.Bila kurang protein...badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang.Ketahanan kurang.


Okay...jadi bagaimana ESP Shaklee ini memainkan peranan dalam mengatasi kepenatan kita?

Dan yang paling penting doa kita kepada Maha Pencipta utk terus beri kita perlindungan dan kesihatan yang baik. Kita berusaha DIA yang tentukan. Wallahualam.Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya dengan menghantar email ke zamilazahari@gmail.com ...WHATSAPP : 012-2103244...terima kasih. InsyaAllah harga istimewa untuk anda dan semestinya FREE DELIVERY!

No comments:

Post a Comment